Assistanshundskolan i Sverige ekonomisk förening består av fyra företag som återfinns på olika håll i landet.

Tillsammans arbetar vi med att erbjuda personer med olika typer av funktionsnedsättningar, specialtränade hundar för att underlätta diverse sysslor i deras vardag. Företagen inom Assistanshundskolan har en egen avelsverksamhet, inom rasen labrador retriever, där vi ständigt strävar efter att ta fram hundar som har just de egenskaper vi värdesätter hos en assistanshund.

Våra hundar växer upp i väl utvalda fodervärdsfamiljer, och fostras redan från valpstadiet för att kunna fungera på bästa sätt i sin blivande yrkesroll och självklart håller de en hög standard även medicinskt. Naturligtvis lägger vi även högsta vikt vid att samträna hundarna med deras nya förare, allt för att ekipaget ska fungera tillsammans som ett väl sammansvetsat team!

Vi på Assistanshundskolan har tillsammans en unik kompetens, både inom området hund och inom området människor med särskilda behov. Vi har alla en mångårig erfarenhet av att arbeta med människor med funktionsnedsättningar, som hjälp och stöd i deras strävan att bli mer självständiga och därigenom kunna leva livet fullt ut!

Vi har sedan 1990-talet arbetat med att dressera ledarhundar och vi har alla, på lite olika sätt, en bakgrund i den anrika Hundskolan i Sollefteå AB. Vi är idag en av Sveriges största leverantörer av ledarhundar och tillsammans har vi utbildat mer än 100 ledarhundar. Ett antal av våra hundar återfinns också i ett flertal andra samhällsnyttiga funktioner.

Nu utökar vi på allvar verksamheten till att aktivt även ta fram assistanshundar till personer med andra funktionsnedsättningar än just synskador. Vi är glada att kunna erbjuda ett fantastiskt hjälpmedel till de personer som värdesätter dessa hundars unika funktion. Och vi är övertygade om att våra hundar är här för att stanna!

Assistanshundsskolan består av:

Emmelie Reinson – Guide Dogs Stockholm
Anette Johansson – DISA
Jenny Lindgren – Expose Ledarhundar
Carin Sandersnäs – Göta Hund

Övriga samarbetspartners
Hagatorpets kennel
Sannegårdens djurklinik
Standard produkter
Synskadades Riksförbund