Här kan du läsa mer om oss alla i Assistanshundskolan, vår bakgrund och var i landet du kan hitta oss!


Carin Sandersnäs, Göta Hund

Carin Sandersnäs

Carin bor i Kullavik strax söder om Göteborg. Hon har tränat olika slags assistanshundar sen 1997 och startade 2002 sitt företag Göta Hund AB. Carin är utbildad tjänstehundsdressör med inriktning mot ledar- och rehabhundar vid ”Dressörsskolan” (2-årig eftergymnasial utbildning i Sollefteå). När den anrika Hundskolan i Sollefteå 1999 startade ett projekt med utbildning av s k rehabhundar(föregångare till dagens assistanshundar), var Carin och Jenny med och utformade den verksamheten. De utbildade och fixade examen med projektets första hundar!

2014 – 2015 tog Carin chansen att fördjupa sig i ämnet syn och utbildade sig till synrehabiliterare. Carin har många års arbetslivserfarenhet som pedagog inom olika slags verksamheter. Idag framförallt som instruktör och lärare i samband med inskolning av verksamhetens utbildade hundar till deras nya förare.

Inom ämnet hund är mentalkunskap Carins favoritområde. Hon är utbildad figurant och testledare för MH (mentalbeskrivning hund) samt BPH (beteende och personlighetsbeskrivning hund). Under alla år som aktiv hundägare har Carin tränat och tävlat i många olika grena med sina privata hundar: Bruks, lydnad, rallylydnad, agility, viltspår och nosework.

www.gotahund.se 


Jenny Lindgren, Expose Ledarhundar

Jenny LindgrenJenny Lindgren är utbildad tjänstehundsdressör vid Hundskolan i Sollefteå AB, med speciell inriktning mot ledarhundar och rehabhundar (ett projekt med hundar liknande servicehundar som under en tid fanns vid HS i Sollefteå AB).

År 2000 började Jenny arbeta som ledarhundsdressör vid Blindeforbundets forerhundskole i Norge, och sedan år 2001 har hon utbildat ledarhundar i Sverige. Den första tiden som anställd vid Hundskolan i Sollefteå AB och sedan år 2007 som samarbetspartner till övriga medlemmar i den nybildade Assistanshundskolan. Jenny bedriver idag egen avel av rasen labrador och är ofta anlitad av Synskadades riksförbund som instruktör på kurser för ledarhundsförare.

I övrigt är Jenny utbildad förskollärare, med stort intresse för att se vilken nytta och glädje våra hundar kan ge till människor i alla livets skeden. Jenny är också ansvarig för de ekipage som tjänstgör som besökshundar inom demensvården i Säters kommun.

www.ledarhundar.se


 

Anette Johansson, DISA

Anette Johansson

Anette Johansson började jobba på Hundskolan i Sollefteå 1995 efter universitetsstudier i bl.a. ekonomi och psykologi. 1997 startades det egna företaget DISA Dogs in Service & Aid där Anette sedan dess utbildar ledarhundar samt arbetar som instruktör med de synskadade.

Anette har även arbetat som elevassistent åt en synskadad tjej, och gick under 2004-2005 en magisterkurs med inriktning synpedagogik på Lärarhögskolan i Stockholm.

2002 startade Käppastans kennel med en egen uppfödning av labradorer inriktade mot assistanshundar. Anette har sedan starten utbildat närmre 40 ledarhundar varav flera från egen uppfödning.

www.disadogs.se