Okänd hundsjukdom i Norge

Vi uppmanar till försiktighet för er som besöker Norge, då man fortfarande inte vet vad som orsakat flera hundars plötsliga död. Symptomen har varit kraftig diarré och kräkningar. Håll er uppdaterade på seriösa sidor typ vetinst.no eller sva.se.

Assistanshundexamen

Efter en viktig tid hos fodervärd följt av träning hos Assistanshundskolan & nya familjen, tog den här fantastiska assistanshunden för psykisk hälsa i helgen sin examen: Maya! En vardagshjälte som ihop med lill-matte bildar ett super-team.

Frihet

Friheten att kunna gå ut när man vill och röra sig avspänt med en kompis vid sin sida. Det är vad våra fantastiska hundar ger – och vad vi som instruktörer får uppleva. Vi känner verkligen att vi är en…

Ledarhundens dag!

Idag vill vi uppmärksamma alla fantastiska ledarhundar på deras egen dag! Tillsammans med sina förare tar de sig tryggt fram i en emellanåt ganska krävande trafikmiljö. Men däremellan är det skönt att bara slappa och må gott!

Valpar på gång

Vår avel ger framtida assistanshundar som hjälper människor att må bra både fysiskt och psykiskt. Vill du vara en viktig del i detta kan du vara fodervärd under ca ett års tid. En viktig och rolig tid där du lägger…
Cocos och Susanne

En påskhälsning!

Våren har kommit och vi önskar er alla en riktigt skön påsk! Några som njuter av sin första vår tillsammans är Cocos och hennes matte Susanne, och vi önskar dem all lycka till framöver!

5 nya ledarhundar

Den senaste månaden har vi fått fem nya ledarhundar godkända: Rebin, Citrus, Dixie, Stella och Elli. Längre fram i vår flyttar de till sina hussar och mattar för att göra ett gott jobb!

Nya assistanshundar

Vi har två nya assistanshundar med två olika inriktningar: I helgen examinerades Nessie och är nu en fullfjädrad servicehund. Samtidigt kvalade Maya in till sin utbildning till hund för psykisk hälsa.

Ögonlysning är ett krav

För att våra hundar ska kunna jobba som ledarhundar är ögonlysning ett av många hälsokrav. En ögonspecialist kontrollerar om hunden är fri från ärftliga ögonsjukdomar och andra anmärkningar som kan komma att påverka synen framöver. På bilden blir labradoren Viggo…

Nytt år, nya utmaningar!

Nu kickar vi igång det nya året! Inte mindre än fem av våra ledarhundar har börjat sina nya jobb efter årsskiftet. Vi önskar dem, och deras nya förare, ett stort lycka till! Nu har också Cocos tagit sin examen, och…